domingo, 9 de febrero de 2025

NOTÍCIES D’IMPACTE (SENSE PARLAR DE TRUMP)

L’actualitat informativa ofereix cada dia notícies o episodis que fan ganes de llegir més i que ens permeten oblidar-nos de la realitat, en realitat força desagradable.

Avís, com el dels dos rombos en les

pel·lícules: no hi ha ni una notícia de Trump.

Per on començar? Què us sembla per Escòcia? Doncs, sí, està bé, perquè en la ciutat d’Inverness, sí, aquella esmentada a l’històric capítol de la sèrie Plats bruts on Joel Joan es queda mut i sense gàbia a l’escenari, amb la llança a la mà.


SUPOSATS FANTASMES EN INVERNESS*

Doncs en Inverness, uns xiquets havien anat a la casa dels seus iaios, que els havien allotjat en l’habitació d’invitats. Cada nit, els nens es queixaven pel soroll, el brunzit,

Imatge d'Inverness / V. Commons
de les abelles. No eren malsons, com pensaven els iaios o la por d’estar en una casa desconeguda. Com que les reclamacions dels infants anaven a més, una empresa especialitzada -la
Loch Ness honey company, té gràcia el nom!- va intervindre i darrere el guix del sostre va localitzar tres colònies d’abelles, amb uns 180.000 pobladors en conjunt.

D’acord amb els tècnics, hi devien portar anys, fins l’arribada dels xiquets, que es queixaven amb tota la raó!


* Font: Diari La Dépêche, a partir d’una informació del Daily Mail.


UN MILIONARI DESPISTAT*

Aquest episodi, que el tenia emmagatzemat, va ocórrer a principis de mar de 2024, en la ciutat francesa de Saint-Étienne, més en concret en un bar: Le Purple Café.

En aquest lloc, un home de 30 anys va

El lloc on va ocórrer el fet
comprar un tiquet del joc
El Milionari, el va obrir i va començar a pegar bots com un foll: havia guanyat el milió d’euros. Era el jack pot. Eufòric, l’home va marxar corrents… amb tanta pressa que va oblidar el tiquet en la barra. La cambrera, Myriam, el va guardar a la caixa forta del bar, tot fent broma d’agafar-lo i marxar disparada- fins que el guanyador hi va tornar, més pàl·lid que un difunt amb vint anys al taüt.

Moralitat: Primer cal assegurar el premi a la cartera…


* Font: Diari La Dépêche.


UN DIFUNT ABANS D’HORA*

Un home de 90 anys, Max Brunell, va rebre el passat abril un correu electrònic una mica estrany: l’hospital de la ciutat de Montpeller li va notificar la seua defunció i li pregava que passara a retirar els efectes personals.

L’afectat, que està ben viu -o ho estava aleshores-, va rebre la cosa amb humor. “Pensava que era una innocentada”, que en França se celebra l’1 d’abril. L’hospital li notificava que havia mort el 23 de desembre i, en concret, volia que els familiars recolliren els seus efectes personals.

Igualment, es va fer un obituari, que alguns amics van llegir amb sorpresa, per la qual cosa el presumpte difunt va haver de tranquil·litzar-los.

Per concloure, Max Brunell va descartar qualsevol reclamació, però va escriure a l’hospital i va informar de l’errada. Una errada mortal, podríem dir amb una mica d’humor negre.

* Font: diari Sudouest.


L’HOME QUE TENIA EL RÈCORD DE MULTES*.

El 24 d’abril de 2024, la policia belga

va fer un control rutinari de vehicles i va detectar que un conductor tenia multes pendents de pagament per valor de més de 6 milions d’euros. Un rècord.

No era cap broma (els francesos utilitzen els belgues per als acudits, com nosaltres els fem de Lepe). Els fets, dels que no es van difondre més detalls, van ocórrer al sud de la població de Limbourg.


* Font: Diari La Dépêche.


LES XIQUES S’APUNTEN A LA GUINNESS*

El Regne Unit va patir al voltant de Nadal una grossa escassesa de cervesa Guinness, la més famosa del món, per causa d’una campanya publicitària excessivament positiva.

La Guinness no arriba a tots / V. Commons
El pla de la companyia irlandesa era incentivar les dones joves a beure-la, la qual cosa va fer que les vendes augmentaren un 21%. “Impossible d’atendre tota la demanda”, va dir un portaveu de la productora.

L’objectiu inicial era eixir del món masculí al voltant del rugbi. Morir d’èxit. El que passa és que els britànics tenen el costum de beure la Guinness al pub en Nadal en família o entre amics, i en aquesta ocasió el consum ha estat limitat.

P D Imaginem que anem a la filà divendres al montepio i no hi ha café licor… O ens ofereixen una marca anònima…


* Font: Diari La Dépêche


Redacció, adaptació i traducció: M. Candela

No hay comentarios:

Publicar un comentario