jueves, 13 de febrero de 2020

Gaspatxo de Castalla: per a llepar-se'n els bigotis!


Feia com trenta anys (o gairebé quaranta) que no havíem tingut l'oportunitat d'assaborir el gaspatxo de Castalla.
El gaspatxo de Castalla
I això que en teníem un gran record, perquè l'últim l'havia cuinat la senyora Dolores, la iaia dels meus cosins. Sembla una altra vida. De vegades, les circumstàncies no acompanyen i el temps passa i te'n recordes quan passa alguna cosa. Tots enyorem la sangueta del Tropical, que, si la memòria no em falla, va tancar a finals d'agost de 1999 (l'endemà del triple crim de Benifallim, per això me'n recorde), o qualsevol aperitiu del Torrero, i segur que més d'un quan es va assabentar del desastre gastronòmic que arribava se'n va penedir de no haver-hi anat més sovint.
Evidentment, és llei de vida, però, per fortuna, això no ens ha passat amb el gaspatxo. No amb el de l'esmentada senyora, desapareguda fa molt de temps, però sí amb un altre, en concret el del restaurant Nou Trinquet, on vàrem anar recentment per un històric esdeveniment familiar. Després d'un aperitiu atractiu, va arribar-hi el gaspatxo, que, confesse, em va fer molta il·lusió. I puc garantir que hi tornaré i no passarà molt de temps.
Un gaspatxo excel·lent, que vam menjar amb veritable gust. Podem buscar crítiques gastronòmiques i segur que hi ha indrets on es poden trobar meravelles, no ho dubte, però les opinions que he captat a la xarxa coincideixen amb mi: una menja refinada i selecta. Per a llepar-se'n els bigotis!
Fins aviat!

No hay comentarios:

Publicar un comentario